Thema sinterklaas

Hallo allemaal,

Wij keken heel erg uit naar de komst van sinterklaas en zwarte piet op onze school.

Voordien in de klas deden we allemaal leuke dingen. Kijk maar naar onze leuke foto’s.

In onze klas waren er heel wat leuke zwarte pieten.

    

De kleuters mochten hun lievelingsspeelgoed uitknippen uit boekjes en opkleven in de zak van zwarte piet. Zo kon sinterklaas te weten komen wat de kinderen leuk vinden.

  

Als echte zwarte pieten konden we snoepjes in de schoorsteen gooien met een grijper.

Maar plots kregen we te horen dat sinterklaas en zijn zwarte pieten niet naar België konden komen omdat er een lek in hun boot zat. Paniek!! Hoe zouden ze dan wel komen? Met de fiets? Dat is véél te ver. Met het vliegtuig? Dat is te duur. Te voet? Dat duurt super lang… de kleuters kwamen op het idee om dan zelf maar een boot te maken. Eerst keken we samen in de kring welke materialen er blijven drijven en zinken. Nadien mochten we zelf een boot maken met kosteloos materiaal. De kleuters vonden het fantastisch om zelf hun eigen boot te knutselen.

    

Ook maakten we heerlijke pepernoten samen. We hadden hier boter, melk, suiker en speculaaskruiden. Maar belangrijk, altijd eerst de handen wassen! Iedereen kon meehelpen, kneden en bolletjes rollen. Nadien lekker samen smullen.

    

Op 6 december kwam sinterklaas en zwarte piet naar school. Spannend! We schilderden mooie zwarte pieten maskers en zongen veel mooie liedjes. Alle kindjes waren natuurlijk super braaf :-).

    

De juf had ook een cadeautje gekregen van de sint. Een film over sinterklaas. We keken deze film samen in de namiddag. We maakten het donker, deden alle gordijnen naar beneden, de juf zette de film op en we aten lekkere koekjes en snoepjes. Het was een beetje feest! Een heel gezellige middag samen.

Dikke kussen van al de brave zwarte pietjes uit de giraffenklas!