De warmste week: koffiebabbel

Voor de koffiebabbel tijdens de warmste week, maakten de draken uit de drakenklas OVERHEERLIJKE speculaasbonbons.
Omdat heel wat kinderen thuis zelf nog eens aan de slag wilden gaan, volgt hier het recept.

Ingrediënten:

  • 95 g speculoospasta Crunchy (Lotus of een huismerk… het werkt allebei!)
  • 19 speculaasjes
  • 66 g roomkaas (type Philadelphia, mag light zijn)
  • 150 g witte chocolade

eventueel ter versiering:

  • 2 blokjes bruine chocolade of hagelslag
  1. Leg de speculaasjes op een schone theedoek.
    Vouw deze dicht en rol met de deegroller eroverheen totdat de koekjes in kleine stukjes zijn gebroken (hoeft geen poeder te zijn).
  2. Schud de theedoek leeg boven een kom en meng de roomkaas en Speculoospasta goed door de kruimels.
  3. Draai van het mengsel ca 18 ballen zo groot als een 2 euromunt.
  4. Laat de ballen hard worden in de koelkast (ca 1 uur).
  5. Smelt na 50 min wachten de witte chocolade au bain marie (of voor dummies: 3 cm kokend water in een steelpan (waterkoker), hogere mok erin zetten met â…” van de chocolade erin. Af en toe roeren totdat gesmolten is. Dan restdeel erin.)
  6. Haal de ballen met 2 lepels door de chocolade en leg ze op een snijplank met bakpapier.
  7. Versier met hagelslag als de witte chocolade nog zacht is of smelt op dezelfde manier de bruine chocolade en slinger wat als versiering over de bonbons.
  8. Laat hard worden in de koelkast, minimaal 1 uur.
  9. Bon appetit!

Het originele recept vindt u op: kleinstukjedan.nl
Speculoosbonbons