Leren op een speelse manier, online

Op de volgende site, staan heel wat oefeningen waar we in de klas ook op oefenen:

https://www.computermeester.be/0kleuters.htm

Zet de site open voor je kleuter en ga samen op ontdekking! Alle voorwerpen in de kamer, dagen de kinderen op andere vlakken uit. We hebben er de beste spelletjes voor jullie uit gehaald:

Een spelletje waarbij de kinderen kleuren volgens een cijfercode: elk cijfer staat voor een andere kleur. Zo oefenen de kinderen de cijfers en kleuren.

Raamfiguren om de ruimtelijke oriƫntatie te oefenen.

Oefenen op rangtelwoorden: eerste, tweede,… en vooral “derde” in plaats van “driede” (dat is een fout die vele kinderen maken, driede bestaat niet). :)

Een pelletje waarbij de kleuters moeten nadenken welk woord niet in het rijtje past.

De kleuters gaan op zoek naar 2 dezelfde prentjes. Dit is een interessant spel omdat ze goed leren kijken naar details zodat ze ook leren zien dat sommige letters er net iets anders uitzien. Bijvoorbeeld: de letter b of d.

Een uitdaging voor kinderen die er al aan toe zijn:
Ze krijgen 2 cijfers (tot en met 10 ) te zien. Ze moeten nadenken, of tellen op hun vingers welk getal het kleinste is. Bijvoorbeeld: 3 is minder dan 4. En welke getallen er gelijk aan elkaar zijn. Bijvoorbeeld: 5 is gelijk aan 5.

Een spelletje waarbij ze geconcentreerd moeten kijken en ze 7 verschillen zoeken.

Een spelletje waarbij de kinderen schrijfbewegingen oefenen door hun computermuis rustig in de juiste richting te bewegen.

Oefenen op tellen op het zicht tot en met 6. Bijvoorbeeld: hier staan drie blokjes. En daarbij het juiste cijfer aanduiden ‘3’.

Leuk spelletje waarbij de kinderen op zoek gaan naar het juiste cijfer.

Memoryspel in verschillende thema’s om het geheugen te trainen. Het spel heeft verschillende levels en wordt steeds moeilijker.

De kinderen mogen uiteraard de andere spelletjes ook spelen, zo zullen ze het waarschijnlijk heel leuk vinden om dierengeluiden te raden bij de Gorilla. ;)
Onder de spelletjes in de kamer, kan je ook nog aparte spelletjes kiezen zoals:

Een taalspelletje om de benamingen van het fruit te oefenen.

Een leuk spelletje om meer te weten te komen over de zeedieren. (De zeedieren zijn in de klas altijd een succes.)

Schrijfmotoriek: laat de kinderen met hun vinger de sporen volgen waar de treinwagons naartoe gaan.

We wensen jullie veel speel en leerplezier! :)