Leren schrijven

Vandaag gaan we oefenen op de schrijfpatronen!
Wat heb je nodig: papieren, een beetje plakband of lijm, 1 lat, 1 potlood, kleurpotloden of stiften.

Kleef de papieren aan elkaar en draai nadien het blad om.
Teken voor je kind een vierkant in de bovenhoek. In dit vierkant probeert je kleuter helemaal zelf een kip te tekenen aan de hand van dit stappenplan:
Niets moet perfect zijn, de bedoeling is vooral dat ze zelf leren kijken wat de volgende stap is om te tekenen.
Laat je kind in de rechter hoek onderaan, een ei tekenen. Vertel dat de kip op haar eitje moet gaan zitten om te broeden, zodat er een kuikentje uit kan komen.
Teken voor je kind lijnen op het blad. Het is makkelijk om gewoon de breedte van je lat te gebruiken. De ouders tekenen een schrijfpatroon voor, de kinderen proberen het netjes na te tekenen. Bij de kinderen voor wie dit nog moeilijk is: laat hen 1 patroon, heel het blad herhalen. Voor de kinderen waarbij dit al goed gaat, laat hen alle patronen herhalen die we in de klas geleerd hebben. Je kan ook de lijntjes steeds kleiner maken tot ze tussen lijnen van 1 cm tekenen.
Laat je kind zijn/haar naam schrijven boven de kip. Laat hen werken met kleuren om er een vrolijke tekening van te maken. Bespreek vooral wat wel goed ging en waar we nog op gaan oefenen. Voor de kinderen die willen: laat hen ook de letters overschrijven.
Hang de tekening voor het raam of op een leuke plek in het huis zodat je laat zien dat je fier bent op wat je kleuter al kan! :)