Schrijfdans: de paashaas

12 april komt de paashaas chocolade eitjes brengen! Hmmm… Dat wordt smullen! Vandaag maken we een tekening voor de paashaas met schrijfdans.

Eventueel kan je tijdens het schrijven, muziek opzetten, dan klik je op onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=J1hHoIFrchU&list=PLOi5J7DEId2W4COIU37pg4GipaKF84RLd

Het enige wat je nodig hebt: 2 papieren, een beetje plakband of lijm, krijtjes of kleurpotloden.

Kleef de 2 papieren aan elkaar en draai het blad weer om. Kleef je papier eventjes vast aan de tafel zodat je kleuter zich kan focussen op het schrijven in plaats van zijn blad op de tafel te houden.
We beginnen bij de poten van de paashaas:
die maken we door “de liggende 8” te oefenen. Het kan helpen om ronde vormpjes op het blad te leggen en een kruisje ertussen te tekenen die de richting aangeeft. De kinderen proberen altijd eerst met hun vingers: ze zetten hun vinger op het kruisje en volgen het pijltje omhoog, gaan rond de rekker en proberen terug in het kruisje terecht te komen. Daarna gaan ze boven de 2de rekker en er rond tot ze terug in het midden van het kruisje komen en daar beginnen ze opnieuw. Oefen dit even, wanneer het vlot lukt, mag je kind dit met een potlood of krijtje doen.
Laat je kind minstens 5 keer deze beweging tekenen. Dat mag met verschillende kleuren.
De buik van de paashaas. Ook weer eerst laten tekenen met hun vinger en dan pas met krijt of potlood. (Je kan weer een groter ovaal voorwerp nemen om het makkelijker te maken.)
Pootjes door ronde cirkels naast het lijfje te tekenen.
Oren door de “heen- en weer”- beweging.
Teken ogen, een neus, een mond en snorharen. En versier je tekening met paaseitjes.

Wie zijn paashaas is nog gekker dan deze van de juf? :)
Het is ondertussen al 3 weken dat de kinderen elkaar niet gezien hebben… Daarom: Maak een foto van je kind met zijn paashaas en stuur deze naar: christel.ibens@sgkod.be.
Ik zet alle foto’s op deze blog, zo kunnen de kinderen elkaar nog eens zien! :) En zo weet ik ineens wie de blog (om verschillende redenen) niet kan volgen.
Alvast bedankt!
Juf Jade