Sinterklaas en Zwarte Piet – sfeer

Het waren 2 leuke weken, in thema Sinterklaas en Zwarte Piet!

De kinderen waren steeds ontzettend enthousiast. Tijdens het vrije spel bouwden de kinderen boten en schoorstenen (om ter hoogste en vergeleken hoeveel blokken ze daarvoor nodig hadden), in de poppenkamer speelden ze Zwarte Piet en Sinterklaas (die “opschreef” in zijn boek wat de kinderen deden), ze speelden taal- en rekenspelletjes met de juf en nog zoveel meer,…

Ze leerden ook over drijven en zinken door te experimenteren met verschillende materialen: hout, kurk, plastiek, karton, papier,… Nadien maakten ze zelf een boot voor Sinterklaas en Zwarte Piet waarmee ze veilig op zee konden varen. Het hechten van de verschillende materialen was al een moeilijke opdracht.


We kregen een brief van Sinterklaas die ons vertelde dat Zwarte Piet op zoek is naar een meisje om mee te trouwen… Alle juffen op Sancta wilden graag met Zwarte Piet trouwen dus moesten de kinderen iets knutselen voor Zwarte Piet zodat hij voor hun juf zou kiezen. De kleuters leefden zich enorm in en kwamen samen tot de conclusie dat ze van mij een Zwarte Piet zouden maken met mooie kleren aan. Ze maakten samen en helemaal zelfstandig (met behulp van een nietjesmachine) een trouwkleed, waar ze -oh zo fier- op waren. ┬áNa het bezoek van Sinterklaas, kregen we te horen dat Zwarte Piet toch een Zwarte Pieten meisje gevonden heeft om mee te trouwen, die net zo gek doet als hij en heel lief voor hem is.


De kleuters luisterden aandachtig naar de Sint, ┬ázongen hun liedje “Kniktieklaas” en moesten hard lachen met de gekke toeren van Zwarte Piet.


Dag Sinterklaasje!