Thema mijn lichaam

Hallo lieve ouders,

Vorige week werkten we rond het thema lichaam. We deden heel wat leuke dingen.

De kleuters konden zich wegen en meten in de poppenkamer en oefeningen samen doen.ee

  

Op de blokkenmat maakten de kleuters elkaar na met blokken.

 

Ze speelden ook twister. Dit was moeilijk om hun evenwicht te bewaren. Niemand mocht vallen, dit zorgde voor grappige situaties.

 

Bij de geluidenmemory moesten de kleuters twee dezelfde potjes met hetzelfde geluid zoeken door te schudden. In de potjes zat: rijst, centen, suiker, pasta en niks.

We deden ook aan techniek. De kinderen konden mannetjes zelf aankleden met bouten en moeren.

 

Om ter snelst alle lichaamsdelen verzamelen was een hele uitdaging.

In de kring moesten we goed luisteren met onze grote oren. Welk geluid was hard en welk geluid was zacht?

 

Om ons lichaam weer even helemaal tot rust te laten komen, deden we yoga in de kring. Dit was een hele belevenis en de kleuters waren helemaal ontspannen en zen 😊.

Een ander spelletje aan de ronde tafel was om ter snelst het kindje aankleden met een dobbelsteen. Gooi je 1 dan plak je het hoofd, gooi je 2 en 3 dan plak je de armen, gooi 4 en 5 dan plak je de benen en gooi je 6 dan plak je de buik.

Elk kind kreeg een pittenzakje en ze moesten zien dat het niet op de grond viel. Het pittenzakje moest op je hoofd, arm, been, knie, schouder, rug, buik… een moeilijke klus!

 

Het leukste waar de kinderen naaruit keken, was het maken va  spaghetti. Ze mochten zelf de groenten snijden. Maar belangrijk, eerst de handen wassen.

De juf maakte de saus en kookte de spaghetti. Alle kinderen konden kijken van op een veilige afstand. Nadien smulden we met zen allen van de overheerlijke zelfgemaakte spaghetti. Dat kon je wel zien aan al de gezichtjes 😁.