Basisschool Sancta Maria is gelegen in Deurne-Noord op een boogscheut van het Rivierenhof. Elke dag verwelkomen we zo’n 400 leerlingen die verspreid over 2 vestigingen school lopen. We zijn een school met een leerlingenpopulatie die heel divers is. En daar zijn we trots op.
Het pedagogisch project van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen vormt de basis van onze schoolwerking.

Onze schooleigen doelgerichte visie resulteert in een Positieve, Actieve, Creatieve en Toekomstgerichte werking. Dit noemen we het PACT van Sancta Maria .

Een gedreven schoolteam staat elke dag klaar om deze visie uit te dragen. 

Positief

We hebben een positieve houding tegenover alle leerlingen en ouders.  Het bieden van veel structuur en consequent handelen vertalen zich in duidelijke positieve leefregels. Respect voor zichzelf, de ander, het materiaal en de wereld spelen hierbij een sleutelrol.  We werken doelgericht en actief aan sociale vaardigheden en helpen de leerlingen om sociaal positief gedrag te vertonen.  

Actief

Voldoende sport (extra LO, zwemmen, …) en gezonde voeding promoten we. We gaan vaak op uitstap en de leerlingen zullen in hun schoolloopbaan drie keer op meerdaagse uitstap gaan (boerderij, zee, Ardennen). 

Via het actief zoeken naar onderwijs op maat, trachten we het leerproces van onze leerlingen alle kansen te geven. Een doorgedreven binnenklasdifferentiatie en een onthaalklas anderstalige nieuwkomers zijn hier een weerspiegeling van. 

Creatief

Al van bij het begin in de kleuterschool voorzien we een stevig aanbod om via creatieve prikkels de kinderen zin te geven in leren. Rikki, Tik Tak en theatervoorstellingen staan bij ons regelmatig op het menu. 

Toekomstgericht

Zin in leren en zin in leven is van cruciaal belang om een mooie schoolloopbaan uit te bouwen. Via de oudergroepen werken we actief om ouders te helpen in het uitbouwen van een goede ondersteuning bij het opvoeden en het leren van hun kind. De leerlingen worden stevig voorbereid gedurende hun Sancta-loopbaan om na het zesde leerjaar met een brede kijk de wereld verder te ontdekken. 

Contact

Hoofdschool en secretariaat
Kleuterschool (alle leeftijden) en lagere school (1e, 2e ,3e en 4de leerjaar)

Pieter de Ridderstraat 5, 2100 Deurne

Telefoon: 03 324 55 93
Mail: directie.sanctamaria@sgkod.be

Lagere school (5e en 6e leerjaar + OKAN)

Gallifortlei 146, 2100 Deurne

Telefoon: 03/324.43.89